Chutney s borovnicama i kaduljom posjeduje raznolikost koja bogato nadopunjava jela. Paleta okusa budi inspiraciju i želju za daljnjim istraživanjem. Servira se samostalno na krekerima, kao prilog uz sve vrste mesa, premaz na palačinkama…
Sastojci:
125 ml luka, fino sjeckanog na kockice2 režnja češnjaka, fino sjeckanog
100 ml soka od naranče (100%)
600 ml svježih ili smrznutih borovnica
3 žlice octa (Balsamico)
60 g šećera
1 žlica ribanog đumbira
5 listova svježe kadulje, sitno sjeckane
prstohvat soli
prstohvat čili papričice
Priprema:
U lonac srednje veličine pirjajte luk, češnjak i sok od naranče. Pirjajte uz miješanje sve dok sastojci ne zavriju, potom dodajte preostale sastojke.Nastaviti miješati sastojke dok ponovno na zavriju.
Smanjite temperaturu i polagano kuhajte 30 – 40 minuta (uz povremeno miješanje) dok se Chutney ne zgusne.
Pustite da se ohladi i stavite u hladnjak do serviranja.