Otkrijte savršenu ravnotežu između bogatog tamnog čokoladnog moussa i osvježavajuće slatkoće zrelih borovnica.
Sastojci:
2 šalice smrznutih borovnica
400 g čokolade za kuhanje
170 g maslaca
50-70 g šećera
4 žumanjka
4 bjelanjka
sol
cimet
Rum ili Maraskino
400 g čokolade za kuhanje
170 g maslaca
50-70 g šećera
4 žumanjka
4 bjelanjka
sol
cimet
Rum ili Maraskino
Priprema:
U drugoj zdjeli za kuhanje na paru, pjenjačom istucite 4 žumanjka s 50-70 g šećera i miješate dok se smjesa ne zgusne. Na kraju dodajte malo ruma ili Maraskina.
Nakon što se čokolada i maslac otopljen u prvoj zdjeli malo ohlade, u nju dodajte smjesu žumanjaka iz druge zdjele te lagano promiješajte.
Električnom miješalicom (mikserom) u posudi izradite 4 bjelanjka s prstohvatom soli te ih lagano umiješajte u smjesu čokolade i žumanjaka.
Servirajte u zdjelu po izboru. Još topli mousse pomiješajte s borovnicama. Površinu po želji ukrasite borovnicama.