Iz tog razloga odlučili smo podići plantažu borovnica. Preokrenuli smo naše radne obaveze naglavačke i krenuli u osvajanje sasvim novog terena – vlastitog uzgoja borovnica.

Nemojte misliti da prije toga nismo dobro razmislili, istražili i proučili u što se upuštamo   Vjerujte nije lako, posla ima jaaaako puno, kroz sva godišnja doba.

Naoružani velikim entuzijazmom, voljom, strpljenjem i marljivim radom krećemo u ostvarivanje svoje vizije – proizvodnje najukusnijih borovnica. Prve sadnice su posađene u jesen 2010.

Mala smo, ali marljiva ekipa! Neumorni Zdenko je zadužen za logistiku, dok su Igor i Katarina naši majstori za borovnice koji kroz cijelu godinu brinu o nasadima. Nećemo zaboraviti ni one bez kojih nikako ne možemo – to su naši sezonski berači koji za Vas pažljivo ubiru samo najzrelije, najsočnije slatke plodove, te naši dostavljači koji žurno te slatke bobice donose na Vaš kućni prag u gotovo svaki kutak Hrvatske.

Na površini od 7 ha uzgajamo 17.000 sadnica borovnica. Uzgajamo dvadeset sedam sorti od najranijih do najkasnijih, tako da se sezona proteže od kraja lipnja do sredine kolovoza. To su: Bluecrop, Jersey, Liberty, Patriot, Cargo, Last call, Herbert, Spartan, Huron, Covill, Blueta, Blueray, Elliott, Duke, Draper, Aurora, Draper, Hannas choice, Brigita blue, Bluejay, Nelson, Sierra, Misty, Bluegold, Star, Chanticleer, Bonus, Pink limonade, a posađeno je i probno polje sa par stotina grmova Haskapa (Modrakozokrvina) i Merale (Saskaton).

Cijela plantaža je pokrivena zaštitnom mrežom protiv tuče i ptica te je implementiran sustav za navodnjavanje i odvodnjavanje.

Jednom kada probate naše borovnice sigurni smo da će Vam priuštiti čisti užitak i zadovoljstvo.

Projekt proširenja plantaže 2017.

U 2017. godini proširili smo nasad borovnica za dodatna 3ha koji je sufinanciran sredstvima EU putem Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj projektom “Podizanje i opremanje nasada borovnica, opremanje skladišta, nabava gospodarskog vozila i poljoprivredne mehanizacija u sklopu “Programa ruralnog razvoja”.

Uz nasad borovnica koji je zaštičen protugradnim mrežama nabavili smo opremu za sortiranje, pakiranje i čuvanje borovnica, vozilo hladnjaču, poljoprivrednu mehanizaciju za održavanje nasada te prateću opremu.

Cheesecake s borovnicama

Klasični kolač od svježeg sira, u New York stilu. Ovaj smo recept našli u austrijskom časopisu Lola i odmah ga isprobali.

Button label