Superhrana iz Podravine

Naša vizija nastala je prije 15 godina na plantažama pored Koprivnice u Peterancu. Za nas je to tada bio sasvim novi svijet kojem je cilj bio proizvodnja najukusnije borovnice u Hrvatskoj. Danas na površini od 7 ha uzgajamo preko 17.000 sadnica borovnica. Sada već veliki grmovi od 27 različitih sorti dozrijevaju vrhunskim borovnicama i oduševljavanju nepca naših vjernih kupaca. Zdravi i ukusni proizvodi smanjene energetske vrijednosti prošle godine osvojili su nepce i poznatih kuhara i koktel majstora. U rubrici INDEXfood dobili smo sve pohvale, a na Vama je da otkrijete svoje omijene proizvode iz našeg asortimana.

Kako proizvodimo?

Borovnice u Peterancu cvatu u svibnju i lipnju, a plod dozrijeva od lipnja do kolovoza. Tijekom ljeta dostavljamo svježe borovnice za zainteresirane kupce u cijeloj Hrvatskoj. Dio borovnica zamrzavamo direktno nakon branja. Prodajemo ih kao zamrznute borovnice. Zamrznute borovnice su odličan primjer kako se nutritivne koristi mogu sjajno očuvati. Idealne su za konzumaciju tijekom cijele godine. Nakon ljetne sezone od borovnica pripremamo džemove, preljeve, sirupe i sokove. Naše proizvode koriste poznati slastičari, kuhari i koktel majstori kao i oni koji se žele zdravo hraniti. Posebno nas raduje što su sportaši koji poznaju borovnice i njihova svojstva kojima su zasluženo nazvane "supervoće" sve češće naručuju naše borovnice i zaleđene poslastice dodaju u sve polularniji shake za detoksikaciju i energetski boost. Vegani su oduševljeni slatkoćom naših proizvoda koja dolazi iz naših borovnica. Posebno nam je drago što na tržište možemo plasirati namirnicu koja je rasla u našem podneblju, a nije putovala u neprikladnoj ambalaži ili kemikaliji za potrebe dugih putovanja. Tu smo za vas!

Zašto odabrati borovnice

Obična dobra stara borovnica simbol nutritivne supermoćne kraljice. Jedina je hrana koja je prirodno plave boje i jede se preko 13.000 godina. Zauzima prvo mjesto kao antioksidans u usporedbi sa 40 drugih vrsta voća i povrća. Borovnica su prepune nutrijenata. Imaju brojne pozitivne učinke za zdravlje, a u isto vrijeme imaju jako malo kalorija. Bogate su vitaminima C i K, fosforom, kalijem, kalcijem te dijetalnim vlaknima. Imaju velike količine pektina koji pomaže u snižavanju kolesterola te antocijana koji spada u neke od najjačih antioksidansa. Antocijan daje boju voću, a osim toga štiti od pojave raka i upala.

Zdrave poslastice za vas

Dio borovnica postaje paleta naših proizvoda koji su jedinstveni u Hrvatskoj što su pokazala i ispitivanja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Jednom kada probate naše borovnice shvatit ćete zašto je borovnica superhrana koju smo odlučili odabrati uzgajati za vas. 

Džem smanjene energetske vrijednosti jedinstven je u Hrvatskoj zbog čak 90% borovnica u svom sastavu. Dostupan je u različitim veličinama pakiranja i po pristupačnim cijenama. Ako želite probati ovaj ukusni i zdravi proizvod, ne oklijevajte i naručite ga još danas! Neke od naših pakiranja su limitirane serije zbog količine borovnice koju ne miješamo sa drugim voćem niti dodatcima.

Preljev od borovnica koji sadrži 95% borovnica kao i sirup i smrznutu štrudlu od borovnica možete naručiti tijekom cijele godine. Idealni proizvodi koje obožavaju djeca, sportaši i svi oni koji vole imati spreman brzi, a zdravi desert za goste. 

U pripremi je izrada octa od borovnica i još nekih superzdravih noviteta te vas pozivamo da nas pratite na našim društvenim mrežama http://facebook.com/volimborovnice ili se prijavite na naš newsletter gdje ćemo vas obavijestiti o akcijama.

Kome preporučiti borovnice u svakodnevnoj prehrani?

Borovnice imaju niski glikemijski indeks pa ih tako mogu konzumirati i osobe koje boluju od šećerne bolesti. Čak se smatra da utječu na regulaciju šećera kod onih koji pate od dijabetesa tipa 2. Osim toga, odlične su za reguliranje krvnog tlaka, smanjuju sistolički i dijastolički tlak.

Redovito konzumiranje borovnica čuva mrežnicu oka te smanjuje negativan utjecan sunca i štiti oko od oksidativnog stresa. Osim toga, istraživanja pokazuju da su one važan saveznik u sprječavanju Alzheimerove bolesti.

Uz sve to odlične su kod poboljšanja pamćenja i koncentracije, poboljšavaju rast kose, sprječavaju urinarne infekcije te smiruju menstrualne bolove.

Kako naručiti proizvode?

Naše proizvode možete kupiti u našem Webshopu na izborniku Proizvodi.

Proizvode možete naručiti i telefonom ili elektronskom poštom. Odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku, a osoba zadužena za prodaju i veleprodaju je magistra Kristina Kren: mob: +385 95 8971 927. U vrijeme berbe možete se najaviti ako želite preuzeti proizvode direktno sa plantaže.

Inspiracija

Osim novih proizvoda često isprobavamo nove recepte koji su jednostavni za pripremu, zanimljivi i inspirativni: zaposlenim roditeljima koje žele zdravo hraniti svoju obitelj, svima koji žele poboljšati imunitet nakon bolesti, veganima, vegetarijancima, osobama koje se žele zdravo hraniti koji odabiru bezglutensku prehranu i svima koji uz film umjesto kokica odabiru sušene borovnice. U izborniku pod Recepti inspirirajte se i iznenadite sebe i svoje najmilije. 

Oprema plantaže

Plantaža je pokrivena zaštitnom mrežom protiv tuče i ptica te je implementiran sustav za navodnjavanje i odvodnjavanje. Uz nasad borovnica postavljena je oprema za sortiranje, pakiranje i čuvanje borovnica, vozilo hladnjača, poljoprivredna mehanizacija za održavanje nasada te prateća oprema.

Svake godine ulažemo u stručne procjene i poboljšanja plantaže konzultirajući se sa stranim i domaćim stručnjacima na području uzgoja borovnica. Također obzirom na proširenje palete proizvoda prilagođavamo sustav zahtjevima tržišta.

Koje sve sorte uzgajamo?

Uzgajamo dvadeset sedam sorti od najranijih do najkasnijih, tako da se sezona proteže od kraja lipnja do sredine kolovoza. To su: Bluecrop, Jersey, Liberty, Patriot, Cargo, Last call, Herbert, Spartan, Huron, Covill, Blueta, Blueray, Elliott, Duke, Draper, Aurora, Draper, Hannas choice, Brigita blue, Bluejay, Nelson, Sierra, Misty, Bluegold, Star, Chanticleer, Bonus, Pink limonade, a posađeno je i probno polje s nekoliko stotina grmova Haskapa (Modrakozokrvina) i Merale (Saskaton).